Zon, zomer en je huid en haar

(foto: StockSnap)

 

Zomertijd en het leven is gemakkelijk … plezier hebben op het strand, ontspannen en genieten van de zon – dit zijn enkele ingrediënten die de zomer het meest serene seizoen van het jaar maken, waarin alles vertraagt.

We weten allemaal dat te veel blootstelling aan de zon en zeezout schadelijk kan zijn voor de huid en het haar, maar wist je dat essentiële oliën een geweldige oplossing kunnen zijn voor beschadigd haar en huid? Hier zijn een paar van onze favoriete essentials voor de zomer.

 

Haar

DIY Natural Deep Conditioner
Als je te maken hebt met beschadigd, droog haar, krijg dan een beetje extra hulp van oliën zoals Lavendel , Pepermunt , Rozemarijn , Geranium en Clary Sage om je haar weer tot leven te brengen. Deze Natural Hair Conditioner is gemakkelijk zelf te maken en zorgt ervoor dat  je haar zacht en soepel wordt.

 

Ingrediënten:

3 eetlepels kokosolie
1 eetlepel olijfolie
8 druppels etherische oliën van DoTERRA

Bereiding:

Doe kokosolie, olijfolie en etherische oliën in een mengkom.
Meng op middelhoge / hoog snelheid gedurende vijf minuten of tot de ingrediënten zijn geklopt tot een dikke en romige consistentie.
Eenmaal opgeklopt, breng het dan aan op schoon, droog haar.
Kam er doorheen met een kam met wijde tanden om het gelijkmatig te verdelen.
Laat het 15-20 minuten intrekken. Spoel uit, was en style zoals gewenst.
Herhaal een keer per week of zo vaak als gewenst.

(foto: Monicore)

 

Huid

DIY After Sun Soothing Spray
Er is niets beter dan in de zon te zitten en de warmte en energie te voelen, maar overmatige blootstelling kan irritatie veroorzaken. Wanneer je last hebt van te veel zon, probeer deze DIY after sun kalmerende spray met essentiële oliën.

 

Ingrediënten:

1 kop (237 ml) Aloë Verasap
¼ kopje (60 ml) DoTERRA gefractioneerde kokosolie
1 theelepel Vitamine E
8 druppels lavendel olie
8 druppels melaleuca olie
8 druppels pepermunt olie
Opmerking: je kunt Aloë Verasap vinden in je plaatselijke natuurvoedingswinkel.

Bereiding

Combineer alle ingrediënten in een glazen spuitfles.
Schud om te mengen.
Tip: Schud vóór elk gebruik om alle ingrediënten te mengen. Spray indien nodig op de huid en geniet van de weldadige voordelen.

(foto links:Claire fotografie, rechts:WandererCreative)

 

Zomer Vakantie Mengsel


Als u het gevoel wilt hebben dat u altijd op vakantie bent, hebben wij de juiste mix voor u. Deze blend bevat de frisheid en opbeurende eigenschappen van Green Mandarin en Grapefruit met het kalmerende effect van Ylang Ylang.

 

Ingrediënten

2 druppels groene mandarijn
2 druppels grapefruit
1 druppel ylang ylang

 

 

 

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Ben je nog niet bekend met de producten die wij gebruiken en wil je bestellen of meer informatie neem dan contact met ons op via janssen.koenraat@kpnmail.nl. We helpen je graag! We organiseren ook regelmatig (gratis) workshops in mijn praktijk.

(foto: DoTerra)